جام جهانی 2022| دهمین روز از جام جهانی با صعود هلند، سنگال، انگلیس و آمریکا؛ 8 آذر این بار خوش یمن نبود!
خبرگزاری میزان - دور پایانی مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ روز گذشته با برگزاری 4 دیدار از گروههای A و B برگزار شد که طی آن شبی تلخ در فوتبال ملی ایران رقم خورد. در ادامه مروری خواهیم داشت به 4 دیدار برگزار شده در شب گذشته:
*اکوادور 2 - سنگال یک؛ کاپیتان ناجی سیسه و شیرهای تِرانگا
دو تیم اکوادور و سنگال از گروه A رقابتهای جام جهانی از ساعت 18:30 در ورزشگاه بین المللی خلیفه الریان به مصاف یکدیگر رفتند. کلمنت تورپیت قضاوت این دیدار را بر عهده داشت. اکوادور در این بازی با سیستم 4-3-3 به زمین آمد و در سوی دیگر تیم ملی سنگال با سیستم 4-3-3 مقابل اکوادور صف آرایی کرد.
تا 10 دقیقه ابتدایی مسابقه دو تیم موقعیتهای خطرناکی روی دروازه همدیگر شکل میدادند، اما فرصتها یکی پس از دیگری از دست رفتند. تیم ملی سنگال توسط اسماعیل سار در دقیقه 23 بازی از پشت محوطه تیم اکوادور شوت سنگینی را به سمت دروازه شلیک کرد که با اختلاف کم بعد از برخورد به مدافعین اکوادور به بیرون رفت. سنگال در دقیقه 41 مسابقه صاحب یک ضربه پنالتی شد و اسماعیل سار موفق شد این ضربه را با دقت روانه دروازه اکوادور کند تا اولین گل بازی به نام سنگال ثبت شود. نیمه نخست با همین نتیجه به پایان رسید.
با آغاز نیمه دوم حملات تیم فوتبال اکوادور ادامه داشت تا اینکه در دقیقه 67 مسابقه ضربه کرنر از سمت راست روی دروازه ارسال شد تا کایسدو از فرصت استفاده کند و آن را تبدیل به گل کند. چیزی از گل اکوادور نگذشته بود که در دقیقه 69 این دیدار سنگال موفق شد روی اشتباه مدافعین اکوادور توسط کولیبالی کاپیتان سنگال به گل دوم و پیروزی بخش دست پیدا کنند.
با این نتیجه از گروه A رقابتهای جام جهانی سنگال به عنوان تیم دوم صعود کرد و حریف انگلیس در مرحله یک هشتم نهایی شد.
*هلند 2 - قطر صفر؛ میزبان با تحقیر تورنمنت را ترک کرد
در بازی همزمان از گروه A هلند از ساعت 18:30 در ورزشگاه البیت به مصاف قطر رفت. قضاوت این دیدار را باکاری گاساما بر عهده داشت. لالههای نارنجی در این دیدار با سیستم 5-2-1-2 در زمین حاضر شدند در سوی مقابل تیم ملی قطر با سیستم متفاوت 3-5-2 به دیدار هلند رفت.
در نیمه نخست این بازی تا دقیقه 20 اتفاق مهمی روی دروازهها صورت نگرفت، اما هلندیها دقایقی را روی دروازه قطر فشار آوردند تا اینکه عنابی ها به اشتباه افتادند و لالههای نارنجی در دقیقه 25 مسابقه روی ضد حمله موفق شدند با گل گاکپو یک بر صفر از میزبان رقابتها پیش بیفتند.
با آغاز نیمه دوم و در دقیقه 50 بازی؛ حمله گسترده هلندیها روی دروازه قطر خطرساز شد و در حالی که ضربه دپای توسط دروازهبان و مدافعان قطر دفع شده بود، فرانکی دییونگ در برگشت، توپ را وارد دروازه میزبان جام جهانی کرد تا به این ترتیب دومین گل هلند به ثمر برسد. در دقیقه ۶۸ هلند توانست توسط برگیوس به گل سوم خود برسد، اما با بازبینی صحنه مشخص شد گاکپو توپ را با دست کنترل کرده و گل سوم هلند مردود شد. در دقیقه ۱+۹۰، استفان برگیوس میتوانست اختلاف را به ۳ برساند اما توپ او به تیر دروازه قطر برخورد کرد و برگشت داده شد. این بازی نهایتا با پیروزی 2 بر صفر هلند به پایان رسید تا قطر بدترین تیم میزبان ادوار مختلف جام جهانی نام بگیرد. هلند با این پیروزی به عنوان صدرنشین به دور بعد صعود کرد.
*ایران صفر - آمریکا یک؛ یوزهای ایرانی بلیت خود را تقدیم یانکیها کردند
تیم ملی ایران در آخرین دیدار از مرحله گروهی جام جهانی از ساعت 22:30 به مصاف آمریکا رفت. این دیدار که در ورزشگاه الثمامه برگزار شد با قضاوت آنتونیو متئو لاهوز سوت خورد. تیم ملی ایران در این بازی با سیستم 4-1-2-3 مقابل آمریکا حاضر شد و شاگردان گرگ برهالتر در این مسابقه تیمش را با سیستم 4-1-2-3 به زمین مسابقه فرستاد.
ایران در نیمه نخست مسابقه یک نمایش کاملا ضعیف و بی دقت را گذراند. در ادامه یک حمله روی دروازه آمریکا از سوی بازیکنان ایران شکل گرفت که مهدی طارمی با بیدقتی هرچه تمامتر آن را از دست داد.
تیم ملی آمریکا در نیمه اول بسیار قدرتمندتر از ایران ظاهر شدند و سرانجام در دقیقه ۳۸ مسابقه توسط کریستین پولیشیچ گل نخست یانکیها به ثمر رسید. آمریکاییها در دقایق پایانی نیمه نخست یک گل دیگر توسط وهآ به ثمر رساندند که توسط داور مسابقه به دلیل آفساید مردود اعلام شد.
با شروع نیمه دوم ایران بازی را به تعادل رساند و با حملات پر تعداد دروازه آمریکا را با خطر مواجه کرد. در دقیقه ۶۰ مسابقه یک حمله روی دروازه آمریکا صورت گرفت که با ضربه سر قدوس بعد از دفع دروازهبان به بیرون رفت. دقیقه ۶۴ روی حرکت تیمی، یاران ایران صاحب موقعیت جدی شدند که روی پاس علی قلیزاده توپ به سامان قدوس رسید که شوت او با اختلاف کم به بیرون رفت. در دقیقه ۶۹ ضربه ایستگاهی یونس موسی از پشت محوطه جریمه و با اختلاف از بالای دروازه به بیرون رفت.
ایران در ادامه مسابقه حملات بدون برنامه و هدف را انجام داد که نهایتا ثمری نداشت. دقایق پایانی توپ و میدان دست یوزهای ایرانی بود، اما ملیپوشان در خلق موقعیت عاجز بودند. دو صحنه مشکوک در محوطه جریمه آمریکا شکل گرفت که با اعتراض بازیکنان ایران همراه بود که توسط داور رد شد.
ایران با همین نتیجه شکست را پذیرفت و جای خود را برای صعود به آمریکا داد تا وداعی تلخ با جام داشته باشد. تیم ملی ایران یکبار در گذشته در جام جهانی 98 مقابل آمریکا قرار گرفت که در آن بازی با نتیجه 2 بر یک پیروز شده بود؛ حال پس از 24 سال آمریکا توانست بعد از آن بازی ایران را شکست دهد.
*ولز صفر - انگلیس 3 ؛ سهشیر با اقتدار وارد دور بعد شد.
تیم ملی انگلیس و ولز دیگر همگروهان ایران در بازی همزمان گروه B از ساعت 22:30 در ورزشگاه احمد بن علی برگزار شد. اسلاو وینچیچ قضاوت این بازی را بر عهده داشت. سهشیر در این مسابقه با سیستم 4-1-2-3 به میدان آمد و در سوی دیگر ولزیها با آرایش 4-2-3-1 مقابل انگلیس قرار گرفتند.
در 10 دقیقه ابتدایی دیدار انگلیس و ولز اتفاق مهمی رخ نداد. در دقیقه ۳۵ نیکو ویلیامز به دلیل برخورد توپ به سرش دچار مصدومیت شد و پس از توقف چند دقیقهای بازی بالاخره تعویض شد و جای خود را به کونور رابرتس داد. فیل فودن در این بازی از انگیزه بالایی برخوردار بود و دوندگی بالایی از خود نشان داد.
با آغاز نیمه دوم حملات سهشیر ادامه داشت تا اینکه در دقیقه 50 یک ضربه ایستگاهی پشت محوطه جریمه ولز به سود انگلیس گرفته شد. رشفورد که پشت این توپ ایستاده بود با یک ضربه زیبا دروازهی ولز را باز کرد تا نخستین گل از روی ضربه ایستگاهی در جام جهانی شکل بگیرد. چیزی از گل اول نگذشته بود که در دقیقه ۵۲ پاس رو به جلوی هری کین و ضربه فیل فودن وارد دروازه ولزیها شد تا اختلاف به دو گل برسد. انگلیسیها در ادامه بازی سراسر حمله بودند تا اینکه در دقیقه ۶۸ شوت سرکش رشفورد در محوطه جریمه با برخورد به دروازهبان وارد چارچوب ولز شد تا انگلیسیها به سومین گل خود برسند. این دیدار با همین 3 گل به پایان رسید تا تیم ملی انگلیس به عنوان سرگروه به دور بعد صعود کند.
*بعد از پایان 4 دیدار شب گذشته، حال امروز 4 دیدار دیگر در یازدهمین روز از جام جهانی از گروههای C و D برگزار خواهد شد که در ادامه گزارش بر آن مروری خواهیم داشت:
*تونس - فرانسه؛ تلاش تونس برای صعود با گذر از مدافع عنوان قهرمانی
دور سوم مرحله گروهی جام جهانی 2022 امروز از ساعت 18:30 با برگزاری دو دیدار همزمان از گروه D آغاز خواهد شد که در یکی از آن دیدارها فرانسه در ورزشگاه اجوکیشن سیتی به مصاف تونس خواهد رفت. قضاوت این دیدار بر عهده متیو کنگر خواهد بود.
تیم ملی فرانسه قهرمان جام جهانی 2018 که اکنون با خیال آسوده به استقبال تونس میرود تا به اینجا نشان داده که از شانس بالایی برای تصاحب دومین جام پیاپی دارد. این تیم پیش از این دیدار با برتری مقابل دانمارک جواز حضور در مرحله بعد را کسب کرده است.
تیم ملی تونس که نیم نگاهی به صعود از گروهش دارد باید مقابل تیمی بازی کند که کمتر پیش آمده در تاریخ جام جهانی مقابل تیمهای آفریقایی بازنده باشد. تونس پیش از این تا به حال مقابل فرانسه قرار نگرفته بود و این نخستین دیدار رسمی آنها در یک دیدار رسمی خواهد بود. نکته جالب تیم ملی تونس این است که آنها تا به حال موفق به پیروزی مقابل یک تیم از اروپا نشدهاند.
*استرالیا - دانمارک؛ کانگوروها با مشت پر مقابل وایکینگها
در دومین دیدار همزمان از ساعت 18:30 دو تیم استرالیا و دانمارک در ورزشگاه الجنوب به مصاف هم خواهند رفت. مصطفی قربال به عنوان داور این بازی انتخاب شده است.
کانگوروها که به نسبت دانمارک شانس بالایی برای صعود دارند در شرایطی مقابل وایکینگها قرار میگیرند که با یک تساوی هم میتوانند جواز حضور در دور بعد را کسب کنند. استرالیا پیش از این مقابل فرانسه باخت سنگینی را تجربه کرد، اما با پیروزی در بازی بعد مقابل تونس شانس دوبارهای برای صعود پیدا کرد.
دانمارک در حالی مقابل استرالیا قرار میگیرد که کانگوروها هرگز در 5 تقابل پیشین مقابل تیمهای اروپایی پیروز نبودهاند. این تیم تنها یک بار مقابل صربستان در جام جهانی 2010 موفق به پیروزی شد. دانمارک و استرالیا یک بار در جام جهانی 2018 در مرحله گروهی مقابل هم قرار گرفتند که این بازی با تساوی یک بر یک به پایان رسید.
*لهستان - آرژانتین؛ تقلای مسی برای صعود
در 2 بازی همزمان از گروه E رقابتها از ساعت 22:30 تیم های لهستان و آرژانتین در یک دیدار حیاتی در ورزشگاه 974 به مصاف هم خواهند رفت. دنی ماکلی قضاوت این مسابقه را بر عهده خواهد داشت.
تیم ملی آرژانتین که بعد از شکست عجیب مقابل عربستان شرایط خوبی را دنبال نمیکرد بعد از برد مقابل مکزیک به ادامه جام امیدوار شد و اکنون باید برای آخرین دیدار مقابل لهستان صدرنشین قرار بگیرد و با یک برد بدون حرف و حدیث به دور بعد صعود کند.
دو تیم آرژانتین و لهستان 2 بار در ادوار مختلف جام جهانی مقابل هم قرار گرفتند که سهم آن یک برد برای آرژانتین(جام جهانی 1978) و یک برد برای لهستان(جام جهانی 1974) بوده است.
*مکزیک - عربستان؛ آخرین تلاشهای عربستان برای صعود بعد از 32 سال
در دیدار دیگر که همزمان از گروه E برگزار میشود؛ 2 تیم مکزیک و عربستان در ورزشگاه لوسیل مقابل هم قرار خواهند گرفت. مایکل الیور به عنوان قاضی این دیدار انتخاب شد.
عربستان برای نخستین بار در تاریخ جام جهانی مقابل یک تیم ازمنطقه کونکاکاف قرار میگیرد. مکزیک تاکنون 4 بار در تاریخ جام جهانی مقابل تیمهای آسیایی قرار گرفته که در همهی آنها پیروز بوده است.
*تیم های راه یافته به مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی 2022 تا به این لحظه:
انتهای پیام/